Usein kysytyt kysymykset

Milloin ehtisitte takuttamaan/huoltamaan tukkani? 
Katso ajanvaraussivumme ja valitse itsellesi sopiva aika. Jos sinulla on kysymyksiä ennen takutusta, lue infosivumme ja hinnastosivumme huolella läpi ennen yhteydenottoa. Jos et vielä valaistunut tarpeeksi, ota yhteyttä joko Facebookin kautta (oikeassa alanurkassa on nappi, jolla voit lähettää meille Messenger-viestin) tai sähköpostilla. 
Kauanko tilauksellani menee? 
Meillä on järkyttävä määrä duunia, mutta teemme kuitenkin parhaamme saadaksemme tuotteet tilaajille mahdollisimman nopeasti. Hoidamme tilaukset asiakastöiden sun muiden ohella sitä mukaa kun ehdimme :)
Kuinka vanha pitää olla, että voi ottaa takut? 
Teemme takkuja kaikenikäisille, mutta alle 16-vuotiaat joutuvat tuomaan joko huoltajan paikalle tai lapun, jossa on allekirjoitettu lupa ja huoltajan puhelinnumero. 
Kuinka pitkät jonot teille on? 
Yleensä takutettavaksi pääsee viimeistään seuraavalle viikolle, mutta joskus kysyntä saattaa olla sen verran kova että joudut odottelemaan pari viikkoa. Ei hätää, jaksat kyllä odottaa.
Voinko käyttää kuiturastoja omien takkujeni pidennyksinä? 
Voit, mutta suosittelemme käyttämään mieluummin aitohiusta. Kuituhius ei pysy hyvänä yhtä pitkään. 
Aitohiuksen plussapuolet kuituun nähden: 
-Pehmeämpi ja kevyempi 
-Värjättävissä 
-Kerää vähemmän nukkaa ja pölyä 
-Aidomman näköinen kuin synteettinen kuitu 
-Ei ärsytä ihoa, kuitu saattaa karheutensa vuoksi olla herkkähipiäisille huono valinta 
Minulla on ohut tukka, miten saan tuuhean takkutukan? / Voinko tuuhentaa takkujani? 
Ohueen tukkaan tehdään aina aluksi ohuita rastoja - ajan myötä ne paksuuntuvat ja niistä tulee hyvä ja muhkea tukka. Älä siis turhaan murehdi.
Omia takkuja voi tuuhentaa aitohiuksella pienissä määrin, jos takuissasi on ohentuneita tai heikkoja kohtia tai takkujesi juuret ovat paljon paksummat kuin itse takut.
Omien takkujen sekaan voi lisätä lisäketakkuja (kaksipäisiä kuitutakkuja tai huopatakkuja) tuomaan tuuheutta. 
Voiko takkujen päistä tehdä pyöreät/tylpät? 
Kyllä voi! Huomioithan, että jos hiuslaatusi on kovin liukas, voivat latvat kuitenkin karkailla takun sisältä ja ne vaativat tällöin hieman kuritusta jotta pysyvät tylppinä. Takkujen koko pituus myös yleensä kärsii hiusten ohuudesta riippuen 2-10cm. 
Voinko käyttää omia hiustenpidennyksiäni takkupidennyksiin? 
Voit kyllä. Kannattaa varmistaa ensin, että pidennyksesi ovat todellakin aitohiusta. Sen jälkeen voit tuoda/postittaa lisäkkeesi meille ja teemme ne valmiiksi. Huomaathan, että näissäkin aikataulut menevät kiireidemme mukaan, joten ihan parin päivän päähän et kiinnitysaikaa tule saamaan. 
Tahtoisin takut ja pidennykset, paljonko maksaa? 
Hinnastosivulta löytyy hintalaskuri.
Olen tilannut pidennykset valmiiksi, miten varaan ajan? 
Kun olet saanut ilmoituksen takkujesi valmistumisesta, valitse ajanvarauksesta vaihtoehto Takutus + pidennykset. Älä varaa aikaa etukäteen. 
Entä huolto ja pidennykset? 
Yleensä ollaan aika löyhästi otettu 20-40 euroa pidennysten hinnan lisäksi tai pyöristetty sopivaan tasasummaan, riippuen työn määrästä. 
Montako pidennystä tarvin? 
Hinnastosivulta löytyy hintalaskuri jolla voit myös arvioida tarvitsemiesi pidennysten määrän.
Tahtoisin sateenkaarenvärisiä/X-värisiä takkuja! 
Värit on kivoja, valitettavasti meidän valikoimista löytyy ainoastaan vaaleaa blondia, hunajanvaaleaa, tummanruskeaa sekä mustaa. Voit värjätä ne itse ihan minkä värisiksi haluat! Lisätietoa infosivulta. 
Voitteko muotoilla samalla otsatukan tai ajella sivusiilini uudestaan? Entä värjäättekö tukkaa? 
Kalma ei ole kampaamo, emmekä leikkaa hiuksia laisinkaan, poikkeuksena pakkotilanteissa joidenkin takkujen korjausleikkaukset. Emme myöskään värjää hiuksia, sillä meillä ei ole tiloja siihen. On kaikille helpompaa hoitaa värjäys kotona, kaverin kanssa tai sitten kampaamossa. 
Missä liikkeenne sijaitsee? 
Satamakatu 22, Tampere. Huomioithan, että liikkeen lähistöllä ei ole maksutonta parkkitilaa.
Kuinka pitkät hiukset tarvin takkuja varten? 
Mitä pidemmät, sen parempi. Minimimitta meillä on tällä hetkellä n. 25cm. 
Haluaisin samanlaisen tukan kuin näillä tytöillä Instagramissa, eli takkuja ja avointa tukkaa sekaisin! Voitteko tehdä? 
Ymmärräthän, että on todella vaikea ylläpitää tukkaa jossa on sikin sokin takkuja ja avointa hiusta. Hius tahtoo kovasti tarttua takkuihin ja sotkeentua. Jos olet kuitenkin valmis setvimään tukkaasi monta kertaa päivässä, voimme kyllä tehdä sinulle sekatukan. Otathan tällöinkin huomioon että niillä Instagramin tytöillä on yleensä todella rikotusti leikattu, PITKÄ ja villiksi kasvanut tukka, eli jos sinulla on esim. tasaisesti leikatut latvat, saattaa lopputulos näyttää vähän erilaiselta. Kuvissa tukka on myös yleensä muotoiltu ja pistetty edustuskuntoon. Kaikki mitä näet internetissä ei ole arkipäivää tai totta.
Voitteko jättää takkuni "löysemmiksi" sillä en pidä tiiviistä takuista? 
Takut eivät tule pysymään löysän näköisinä. Pörröisyys ja höttöisyys on niiden alkuvaihe, ns. vauvatakut. Ajan myötä ne tiivistyvät kyllä, halusit tai et. Takut kannattaa tiivistää heti alkuun kunnolla, sillä mitä löysemmäksi takut tekovaiheessa jättää, sitä epämääräisemmän muotoisiksi ja sotkuisiksi ne muuttuvat ajan kuluessa.
Voinko laittaa takut sen takia ettei tarvitsisi enää tehdä hiuksille ikinä mitään? 
Jos haluat sekaisen peikkotukan, niin siitä vain. Aivan liian monesti on kuitenkin nähty se, että toivotaan siistejä pötkylöitä jotka pysyisivät aina hienoina ja irtohiuksettomina. Jos haluat siistit pötköt, varaudu siihen että joudut niitä myös huoltamaan paljon ja usein! Näytämme mielellään miten homma toimii, ja huoltamisesta tulee nopeasti osa arkirutiinia. Takkujen parissa on myös mukava puuhastella.
Voinko käyttää hiuksiini huovutusneulaa/virkkuukoukkua?
Virkkuukoukku on hyvä väline ja suositeltava työkalu jokaisen takkutukanarsenaaliin - sillä saa kesytettyä kätevästi irtohiusta ja pörröä takaisin takkujen sisään.
Huovutusneulaa taas emme missään nimessä suosittele, sillä se katkoo hiuksia ja muodostaa ajan saatossa takkuihin ohuita ja heikkoja kohtia ja koko takku saattaa napsahtaa pikkuhiljaa poikki.
Millä voin pestä takkujani? 
Lue takkujen pesusta infosivulta. 
Voiko kuitutakkuja värjätä?
Ei.
x